Ravintolakokki Robert Lähteenmäki vaihtoi alaa ja ryhtyi kiinnikemyyjäksi

Botnia Boltin Fastening-osaston myyjällä Robert Lähteenmäellä ei juurikaan ole hiljaisia hetkiä työssään. Hän on jatkuvasti yhteydessä asiakkaisiin ja tekee säännöllisesti yritys- ja asiakaskäyntejä.

– Työni on pitkälti tavoitettavissa olemista, havainnointia ja kuulostelua, jotta pystyn asettumaan asiakkaan asemaan ja ymmärtämään hänen tarpeitaan, Lähteenmäki kertoo. Sosiaalisuus on minulle täysin luontaista ja asiakastapaamisissa löydän helposti yhteisiä keskustelunaiheita kahvikupin äärellä ennen kuin ryhdymme käsittelemään asiakkaan erilaisia kiinniketarpeita.

Lähteenmäki kokee saavansa paljon myös työyhteisöltä. Botnia Boltin myyjät työskentelevät itsenäisesti omien asiakkaidensa parissa, mutta vaihtavat kokemuksia ja jakavat keskenään tietoa yhteisissä myyntitapaamisissa.

– Minulla on mukavia työkavereita, ja kaikki tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään. Töihin on aina kiva tulla.

Lähteenmäki poistui mukavuusalueeltaan viettääkseen enemmän aikaa perheensä kanssa

Ei ehkä ihan heti uskoisi, mutta Lähteenmäen astuessa Botnia Boltin palvelukseen lähes 10 vuotta sitten hänellä ei ollut lainkaan kokemusta kiinnikkeistä saati myymisestä. Hän oli työskennellyt ravintola-alalla koko aikuisikänsä.

– Ennen Kristiinankaupunkiin muuttoa työskentelin useita vuosia kokkina Ahvenanmaalla, ja työni tuntui ottavan enemmän kuin se antoi. Ravintolakokin työpäivät ovat pitkiä, ja viikonloppuisin ja pyhisin on harvoin vapaata.

Tuolloin tuoreena isänä Lähteenmäki alkoi myös yhä enemmän pohtia ajankäyttöään.

– Ensimmäiset kaksi vuotta isänä tein paljon töitä, kunnes tajusin, että asiaan on tultava muutos. Halusin olla enemmän lasteni kanssa, hän kertoo.

Kiertoteitse hän sai kuulla, että Botnia Bolt etsii uutta myyjää, ja hetken epäröityään uteliaisuus vei voiton:

– Oli vaikeaa poistua omalta mukavuusalueeltaan ja kokeilla jotain täysin uutta, mutta olin työskennellyt ihmisten parissa koko ikäni ja ajattelin, että myyjänä työskentely voisi olla erittäin mielenkiintoista.

Johto näki hänen potentiaalinsa ja antoi hänelle työpaikan. Sen jälkeen seurasi intensiivinen perehdytysjakso, jonka aikana Lähteenmäen piti opetella kaikki tarvittava kiinnikkeistä.

Sulkapallo, matkailu ja viikonloppukokkailu tuovat elämänlaatua

Nykyään Lähteenmäki on iloinen siitä, että hän tarttui tilaisuuteen ryhtyä Botnia Boltin myyjäksi.

– Tämä järjestely sopii minulle täydellisesti. Nyt minulle jää energiaa töiden jälkeen ja voin suunnitella tulevaa aivan eri tavalla. Iltaisin ehdin pelata sulkapalloa tai padelia, ja viikonloppuisin minulla on aikaa kokkailla keittiössä.

Kesälomaa Lähteenmäki aikoo viettää perheensä kanssa Italiassa, missä he nauttivat kauniista maisemista, lämmöstä ja hyvästä ruoasta. Tuliaisiksi hän aikoo pakata matkalaukkuunsa erityistä herkkua:

– Italialaisia tryffeleitä on pakko tuoda Suomeen.