Botnia Boltilla työskentelee huumorintajuinen porukka, jolta työt hoituvat

Botnia Bolt on laatusertifioitu kasvava yritys, jolla on monipuolista metallialan toimintaa. Yhdessä emoyhtiömme Sweboltin kanssa meillä on toimintaa kuudella paikkakunnalla Suomessa ja Ruotsissa, ja konsernissa on tällä hetkellä 115 työntekijää.

Positiivinen ja oma-aloitteinen henkilöstö on perheyritykselle tärkeä voimavara

– Botnia Boltilla on tilaa erilaisille ihmisille. Olemme iloinen ja huumorintajuinen porukka, joka tuntee vahvaa yhteenkuuluvuutta myös muiden toimipaikkojen työyhteisöjen kanssa, toimitusjohtaja Patrik Pedersen kertoo.

Botnia Boltilla työskentelevän tulee olla positiivinen, yritteliäs ja oma-aloitteinen. Pedersenin mukaan pohjalainen mentaliteetti, joka saa työskentelemään ahkerasti ja tiiviisti, elää vahvana Kristiinankaupungin, Vaasan ja Pietarsaaren henkilöstön keskuudessa.

– Vaikka meillä on hauskaa yhdessä, niin mikään hiekkalaatikko tämä ei silti ole, vaan työpaikka, jossa töiden pitää tulla hoidetuiksi. Pidämme tärkeänä selkeitä työnkuvia ja säännöllisiä kehityskeskusteluja. Vastaamme asiakkaillemme korkean laadun ylläpitämisestä, hän toteaa.

Koska Botnia Bolt on laatusertifioitu yritys, on etujemme mukaista ottaa erilaiset ongelmat nopeasti käsittelyyn. Jokaisella työntekijällä on oma tehtävänsä vastuualueineen ja selkeine ohjeineen siitä, mitä häneltä odotetaan. Vaikka metalliteollisuus on melko perinteinen ala, Botnia Boltin työ on monipuolista ja rajat ylittävää – myös varastotyöntekijät tekevät toisinaan toimistotyötä ja päinvastoin.

Botnia Boltilla on luonnollisesti selkeä hallinto- ja päätöksentekorakenne, mutta Pedersenin mukaan yrityksen vahvuutena on, ettei keskinäinen hierarkia juurikaan näy arjessa.

– Emme pröystäile titteleillämme, vaan työskentelemme kaikki yhdessä kohti samaa päämäärää ja ymmärrämme viestinnän ja yhteistyön tärkeyden, Pedersen toteaa. Pohjimmiltaan olemme perheyritys, joka haluaa tarjota mukavan ja viihtyisän työpaikan.

Yrityksen kasvaessa syntyy uusia henkilöstötarpeita

Yritys kasvaa tasaisesti ja verkkokauppa laajenee jatkuvasti. Tilausten lisääntyessä ja erilaisten erikoispakkausten tarpeen kasvaessa myös työtehtävien määrä lisääntyy Botnia Boltilla. Tarvitsemme lisää työvoimaa, emme vain varastoon ja konepajaan – vaan hallinnollisten tehtävien määrän lisääntyessä kasvaa myös hallinnollisen henkilöstön tarve. Botnia Bolt on viime vuosina rekrytoinut uutta henkilöstöä pari kertaa vuodessa, mikä on Pedersenin mielestä sopiva tahti jatkossakin.

– Uuden työntekijän kohdalla on erittäin tärkeää, että perehdytys tapahtuu oikein. Tarkoituksena ei ole antaa uudelle työntekijälle kaikkein hankalimpia tehtäviä, joskin sellaisiakin haasteita voi tulla eteen sitten aikanaan. Aluksi käydään läpi lähinnä perusasioita, kuten turvallisuusmääräykset, salassapitosopimukset, kuka on lähin esimies, missä on kahvinkeitin ja mikä parkkipaikka on vapaana.

Työntekijöille, jotka haluavat edetä ja kehittyä yrityksen sisällä, on runsaasti mahdollisuuksia, muun muassa sisäisten koulutusten kautta.

– Jos kiinnostusta riittää, niin esimerkiksi koneistajasta voi lopulta tulla ohjelmoija. Emme myöskään epäröi kouluttaa muiden alojen työntekijöitä tehtäviimme – meillä työskentelee esimerkiksi rakentajia, joista on tullut todella hyviä koneistajia. Tämä riippuu täysin siitä, mitä tavoitteita työntekijällä itsellään on, Pedersen sanoo.

 

Haluatko kuulua tiimiimme? Lue lisää täältä!