Asiakastiedote 12/2022

Odotusta ilmassa – kohta Botnia Boltille saapuu ensimmäinen robotti

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja kurkistimme jo etukäteen pukinkonttiin. Tänä vuonna olemme ilmeisesti olleet erityisen kilttejä; luvassa kolme uutuutta.

🎁 Kohta Botnia Boltille saapuu ensimmäinen robotti, jonka nimi on Roger1. Robotiikka ja automaatio ovat tärkeitä toimintamme kehittämiselle. Varastoautomaattien, robottien ja älykkäiden tietojärjestelmien avulla pystymme mitoittamaan henkilöstöresurssimme oikein, mikä parantaa työympäristöä ja tehokkuutta. Toivomme, että Roger1 viihtyy seurassamme!

🎁 Uudistamme konekantaamme uudella jyrsimellä, joka takaa hyvän tarkkuuden ja monipuolisuuden valmistettaessa venttiililohkoja ja muita vaativia osia, joita ei voi sorvata.

🎁 Parannamme työympäristöämme ja pienennämme samalla hiilidioksidijalanjälkeämme vaihtamalla Machiningin tilojen lämmitysjärjestelmän nykyaikaiseen kalliolämpöön, jossa on viilennysmahdollisuus. Tasainen lämpötila tuottaa tasalaatuisia tuloksia!

Olipa pukinkontti kuinka täynnä tahansa, yksi asia on varma – tärkeintä ovat ihmiset ympärillämme. Haluamme kiittää hyvästä yhteistyöstä kuluneena vuonna ja toivottaa yhteistyökumppaneillemme ja työntekijöillemme rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Botnia Bolt jo kolme vuosikymmentä teknisessä yhteistyössä innovaatioyhtiö Kone-Ketosen kanssa

Kolmen vuosikymmenen aikana, joina Kone-Ketonen ja Botnia Bolt ovat tehneet yhteistyötä keskenään, on tapahtunut paljon – Botnia Bolt on kasvanut sekä kooltaan että osaamiseltaan. Nykyään Botnia Bolt toimittaa muun muassa öljypumppuja, telojen osia, tappeja, holkkeja ja monia muita erikoisosia, joita Kone-Ketonen tarvitsee tuotannossaan. Tähän osallistuvat Botnia Boltin molemmat liiketoiminnan osa-alueet, sekä Machining että Fastening.

– Botnia Bolt on meille erittäin tärkeä kumppani monella eri tasolla. He ovat tehneet viime vuosina monia suuria investointeja, ja heidän jo ennestään laaja valikoimansa kasvaa jatkuvasti. Suunnittelijoillamme on myös hyvät suhteet heidän henkilöstöönsä, mikä on aina eduksi.

Lue lisää

Botnia boltin tuotanto-osasto Machining on muutakin kuin vain koneistusta

Botnia Bolt koneistaa teknisesti vaativia komponentteja pääasiassa metalliteollisuudelle. Olemme erikoistuneet pienempiin komponentteihin, joilla on korkeat viimeistelyvaatimukset, mutta valmistamme myös suurempia komponentteja. Koneistamiamme komponentteja ovat esimerkiksi venttiililohkot, akselit, holkit ja laipat mm. konepajateollisuudelle, maa- ja metsätaloudelle, päällirakennusteollisuudelle ja energiasektorille.

Valmistusaikaan, kustannuksiin ja laatuun liittyvät kysymykset ovat tärkeitä asiakkaillemme. 30 toimintavuoden aikana olemme hankkineet vankan kokemuksen koneistuksesta ja kehittäneet tehokkaan ja modernin prosessinohjauksen. Järjestelmämme laskee toimitusajan automaattisesti tilauspäivästä alkaen, joten saamme heti tietoomme todellisen toimituspäivän, Botnia Boltin tuotantopäällikkö Kristian Enlund kertoo.

Lue lisää

Botnia Bolt Machining pähkinänkuoressa

  • komponentit konepajateollisuudelle, metsä- ja maataloudelle, päällirakennusteollisuudelle ja energiasektorille, erilaisiin tuotantolinjoihin ja hydrauliikkajärjestelmiin
  • pienten ja keskisuurten komponenttien koneistus, 30 kg:aan asti
  • keskittynyt sarjatuotantoon
  • uustuotanto ja varaosat
  • työstettäviä materiaaleja ovat mm. teräs, ruostumaton teräs, haponkestävä teräs, messinki, alumiini, kupari, tekniset muovit
  • palveluihin kuuluvat myös pintakäsittely, lämpökäsittely, hitsaus ja kokoonpano

Ota yhteyttä