Kundmeddelande 12/2022

Vi går i väntans tider – snart anländer den första roboten till Botnia Bolt

Julen närmar sig med stormsteg och vi har tagit en förhandstitt ner i julklappssäcken. Vi måste ha varit extra snälla i år, för tre stora nyheter är på kommande:

🎁 Snart anländer den första roboten till Botnia Bolt! Den ska heta Roger1. Robotik och automation är viktigt för utvecklingen av vår verksamhet. Med hjälp av lagerautomater, robotar och intelligenta datasystem kan vi rikta våra personalresurser rätt, vilket i sin tur leder till såväl bättre arbetsmiljö som förhöjd effektivitet. Vi hoppas att Roger1 ska trivas i vårt sällskap!

🎁 Vi förnyar vår maskinpark – en ny fräsmaskin anländer under våren till vår produktionsavdelning. Fräsmaskinen blir en detaljsäker och mångsidig tillgång vid tillverkningen av ventilblock och andra krävande bitar som inte kan svarvas.

🎁 Vi förbättrar vår arbetsmiljö och minskar samtidigt vårt koldioxidavtryck genom att byta ut värmesystemet i Machinings lokaler till modern bergvärme med kylmöjlighet.

Hur välfylld julklappssäcken än må vara kvarstår dock faktum – det viktigaste är personerna runtomkring oss. Med detta kundmeddelande vill vi tacka för ett gott samarbete under det gångna året och önska våra samarbetspartners och medarbetare en fridfull jul och ett gott nytt år!

Botnia Bolt i tekniskt samarbete med innovationsföretaget Kone-Ketonen sedan tre decennier

Under de tre decennier som Kone-Ketonen och Botnia Bolt har samarbetat med varandra har mycket hänt – Botnia Bolt har vuxit i både storlek och kunskap. I dag levererar Botnia Bolt bland annat oljepumpar, delar till band, pinnar, holkar och andra specialdetaljer som Kone-Ketonen behöver i sin tillverkning. Här utnyttjas alla delar av Botnia Bolts verksamhet, såväl Machining som Fastening.

– Botnia Bolt är mycket viktiga för oss på många olika plan. De har gjort många stora satsningar de senaste åren och deras redan breda sortiment växer ständigt. Dessutom har våra konstruktörer en god relation till deras personal, vilket alltid är fördelaktigt.

Läs mer

Botnia Bolts produktionsavdelning Machining är mer än bara bearbetning

Botnia Bolt bearbetar tekniskt krävande metallkomponenter för i huvudsak metallindustrin. Vi är specialiserade på skärande bearbetning av mindre komponenter med höga krav på ytfinhet men tillverkar också större komponenter. Komponenter vi bearbetar är exempelvis ventilblock, axlar, holkar och flänsar till bland annat maskinbyggnadsindustrin, skogs-och jordbruk, påbyggnadsbranschen och energisektorn.

Frågor som rör tillverkningstid, kostnad och kvalitet är viktiga för våra kunder. Under de 30 år vi varit verksamma har vi skaffat oss en gedigen erfarenhet av maskinbearbetning och utvecklat en effektiv och modern processtyrning. Tack vare ett system som automatiskt beräknar leveranstiden från beställningsdagen fås en verklig leveransdag direkt, förklarar Kristian Enlund, produktionschef Botnia Bolt.

Läs mer

Botnia Bolt Machining i ett nötskal

  • komponenter för maskinbyggnadsindustrin, skogs-och jordbruk, påbyggnadsbranschen och energisektorn, olika produktionslinjer och hydraulik
  • maskinbearbetning av små och medelstora komponenter, upp till 30kg
  • inriktad på serieproduktion
  • nytillverkning och reservdelar
  • material som bearbetas är bl.a. stål, rostfritt, syrafast, mässing, aluminium, koppar, tekniska plaster
  • tjänsterna omfattar även ytbehandling, värmebehandling, svetsning och montering

Kontakta oss