Botnia Bolt jo kolme vuosikymmentä teknisessä yhteistyössä innovaatioyhtiö Kone-Ketosen kanssa

Kone-Ketonen eli Keto-Harvesterit, kuten he kutsuvat itseään kansainvälisillä markkinoilla, luo laadukkaita innovaatioita metsäalan ammattilaisten tarpeisiin. Yritys valmistaa harvestereita kahdeksassa eri kokoluokassa eri alustoihin, kuten maataloustraktoreihin, kaivinkoneisiin ja metsäkoneisiin. Valikoimaan kuuluu nelisenkymmentä erilaista metsäteollisuudessa käytettävää harvesteripäämallia, jotka soveltuvat esimerkiksi harvennukseen, hakkuuseen ja kasapuintiin. Vuonna 1984 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä noin 25 henkilöä. Kone-Ketosen harvestereita käytetään maailmanlaajuisesti – yrityksellä on jälleenmyyjiä muun muassa Kanadassa, USA:ssa, Argentiinassa, Brasiliassa, Japanissa ja Euroopan tärkeimmissä teollisuusmaissa.

Myynnistä ja teknisestä tuesta vastaava Jari Hakala on työskennellyt Kone-Ketosella 30 vuoden ajan. Hän toimii linkkinä yrityksen ja ulkomaisten jälleenmyyjien välillä ja auttaa asiakkaita niin teknisissä ongelmissa kuin takuuasioissa. Yhteistyö Botnia Boltin kanssa on jatkunut suunnilleen yhtä kauan kuin Jarin ura Kone-Ketosella ja yritys onkin yksi Botnia Boltin vanhimmista asiakkaista. Nämä kaksi kristiinalaisyritystä huomasivat jo varhain yhteistyön hyödyt tavoitteidensa saavuttamiseksi.

– Yritystemme perustajat Lauri Ketonen ja Christer Pedersen ovat tehneet tiiviisti yhteistyötä aivan alusta asti. Vuosien varrella meillä on ollut paljon keskinäistä yhteydenpitoa.

Kaksi kristiinalaisyritystä, joilla on suuri luotto toisiinsa

Yritykset ovat seuranneet toistensa kehitystä kätevän muutaman kilometrin etäisyydeltä. Kone-Ketonen ja Botnia Bolt ovat kehittyneet lähes käsi kädessä keskenään, mikä on johtanut suureen ymmärrykseen – ja etenkin luottamukseen – toistensa toimintaa kohtaan. Tarvitessaan lisää kapasiteettia ja uusia komponentteja innovaatioidensa kehittämiseen Kone-Ketoselle on ollut itsestäänselvyys ottaa aina ensin yhteyttä Botnia Boltiin.

– Botnia Boltin kapasiteetti yllättää meidät yhä uudelleen ja uudelleen. Hiljattain olimme melko tukalassa tilanteessa, kun jouduimme etsimään uutta hydraulilohkojen valmistajaa. Olimme todella helpottuneita, kun kävi ilmi, että Botnia Bolt pystyy myös valmistamaan meille sellaisia, Jari kertoo.

Botnia Bolt – tärkeä kumppani, joka huomioi erityistarpeemme

Kolmen vuosikymmenen aikana, joina Kone-Ketonen ja Botnia Bolt ovat tehneet yhteistyötä keskenään, on tapahtunut paljon – Botnia Bolt on kasvanut sekä kooltaan että osaamiseltaan. Nykyään Botnia Bolt toimittaa muun muassa öljypumppuja, telojen osia, tappeja, holkkeja ja monia muita erikoisosia, joita Kone-Ketonen tarvitsee tuotannossaan. Tähän osallistuvat Botnia Boltin molemmat liiketoiminnan osa-alueet, sekä Machining että Fastening.

– Botnia Bolt on meille erittäin tärkeä kumppani monella eri tasolla. He ovat tehneet viime vuosina monia suuria investointeja, ja heidän jo ennestään laaja valikoimansa kasvaa jatkuvasti. Suunnittelijoillamme on myös hyvät suhteet heidän henkilöstöönsä, mikä on aina eduksi.

Ilman Botnia Boltia työ Kone-Ketosella olisi yksinkertaisesti hankalaa.

– Botnia Boltin tiimi varmistaa esimerkiksi, että meillä on aina kaikkea tarvitsemaamme varastossa. He tietävät tarkkaan, mitä hyllyillämme pitää olla, ja toimittavat tuotteita sen mukaan. He tarjoavat meille elintärkeitä palveluita, Jari toteaa.