Fastening

60 000 lagerförda artiklar och snabba leveranser

Botnia Bolt har verkat i skruvbranschen i 30 års tid och i vårt lager har vi mer än 60 000 artiklar, huvudsakligen fästelement. Utöver det tillhandahåller vi borrar, verktyg och byggprodukter . Vårt produktprogram passar de flesta behov och det som inte finns på lager kan vi skaffa fram med kort varsel.

Skruvspecialisten

Skruven är en av de viktigaste komponenterna som finns, om du frågar oss. Tillsammans med andra fästelement spelar de en central roll i så gott som all tillverkande industri där två eller fler delar ska fästas vid varandra.

En maskintillverkare behöver andra skruvar än husbyggaren, och därför är det viktigt att du väljer en leverantör med god teknisk kompetens i produkterna och deras användningsområden. Tack vare vår yrkeskunskap och långa erfarenhet förstår vi kundens behov och levererar tekniskt rätt produkt enligt gällande krav, så att kunden kan fokusera på sin kärnverksamhet. Vi är stolta över vår leveranssäkerhet och tack vare vårt stora och mångsidiga lager levererar vi snabbt både inom och utanför Finland.

För industrin erbjuder vi också maskinbearbetning av komponenter och  specialdetaljer enligt ritningar. Här kan du läsa mer om vår produktionsavdelning Machining.

Kvalitet framför allt – egen kvalitetstestning i laboratorium

Oberoende av var fästelementet ska användas måste det hålla hög kvalitet och uppfylla vissa standarder för att du ska kunna vara säker på att din produkt håller i alla lägen och inte utgör en säkerhetsrisk. Botnia Bolt har ett eget laboratorium för kvalitetstestning där vi sätter komponenterna på prov och kontrollerar att de håller vad de lovar genom bland annat dragprov, hårdhets- och klämkraftsmätning. Vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001.