Kundmeddelande 04/23

Kom och jobba med oss! Vi rekryterar 1.4-15.5

Botnia Bolt Fastening servar industri, företag och hobbybyggare: ”Vi är skruvspecialisten med rätt kunskap och erfarenhet”

Botnia Bolts avdelning Fastening förser metallindustrin och byggbranschen med standardiserade fästelement och kundspecifika artiklar. Vi är specialiserade på varmgalvaniserade och syrafasta produkter. Till verksamheten hör också butiksförsäljning, e-handel och hyllservice. Centrallagret, som omfattar cirka 60 000 lagerförda produkter, finns i Kristinestad.

– Vi förser våra försäljningspunkter med gods, håller kontakten med kunderna och skräddarsyr beställningar enligt deras önskemål. Beställningarna behandlas av våra skickliga lager- och packningsarbetare, vilket ger oss möjlighet att beakta och åtgärda sista-sekunden-ändringar, säger avdelningschef Tomas Toivonen.

Läs mer

Terrassäsongen har börjat! ☀️ Våra populära terrasskruvar passar utmärkt för sommarens byggprojekt.

Här kan du köpa skruv:
Kristinestad, Bultvägen 10-12 | vardagar kl. 8-16
Vasa, Mjölnaregatan 13B | vardagar kl. 7-17
Jakobstad, Industrivägen 1 | vardagar kl. 7-17

Maskinparken uppgraderas med ny fräsmaskin – och vi trivs i vår robots sällskap

Vi uppdaterar regelbundet vår maskinpark för att kunna upprätthålla hög kvalitet och precision på våra maskinbearbetade komponenter. Det senaste tillskottet på vår produktionsavdelning är en fräsmaskin av modellen Okuma Genos M560-V-E. Den tas i bruk i början av maj.

Botnia Bolts första laddningsrobot har varit i flitig användning sedan årsskiftet. Vi fortsätter att lära känna varandra och kommer allt bättre överens.

Bekanta dig med vår maskinpark här

Från automatsvarvare till erfaren produktionsplanerare – Jarno Laaksonen har varit Botnia Bolt trogen i 30 år

Jarno Laaksonen är en av fem kontorsarbetare på vår produktionsavdelning Machining. Han sköter programmeringen av tio olika CNC-svarvar.

– När det kommer en förfrågan från en kund kontrollerar jag att vi har de maskiner och verktyg som behövs för att tillverka komponenten på ett kostnadseffektivt sätt. Om kunden bestämmer sig för att göra en beställning är kodning nästa steg för mig, det vill säga att skapa ett program för CNC-svarven, utgående från en ritning eller 3D-modell av den komponent som kunden beställt.

När tillverkningen är i gång övervakar Laaksonen hela tiden kön. Det är många olika arbetsmoment att hålla reda på, särskilt som ungefär 500 olika beställningar bearbetas samtidigt.

Läs mer

Botnia Bolts produktionsavdelning Machining är mer än bara maskinbearbetning – spana in videon!