Botnia Bolt Fastening servar industri, företag och hobbybyggare: ”Vi är skruvspecialisten med rätt kunskap och erfarenhet”

Botnia Bolts avdelning Fastening förser metallindustrin och byggbranschen med standardiserade fästelement och kundspecifika artiklar. Vi är specialiserade på varmgalvaniserade och syrafasta produkter. Till verksamheten hör också butiksförsäljning, e-handel och hyllservice.

Centrallagret, som omfattar cirka 60 000 lagerförda produkter, finns i Kristinestad.

– Vi förser våra försäljningspunkter med gods, håller kontakten med kunderna och skräddarsyr beställningar enligt deras önskemål. Beställningarna behandlas av våra skickliga lager- och packningsarbetare, vilket ger oss möjlighet att beakta och åtgärda sista-sekunden-ändringar, säger avdelningschef Tomas Toivonen.

Botnia Bolt Fastening erbjuder också certifierad gängstångskapning, vilket innebär att kunder inom till exempel byggbranschen kan beställa måttspecifika gängstänger.

– Det är till vår fördel att vi är ett relativt litet och familjärt företag. Vi är anpassningsbara och strävar efter att alltid möta våra kunders behov.

Leveranssäkerhet och dokumenterad kvalitet ett framgångskoncept

Målsättningen är att kunden ska ha sina produkter redan dagen därpå. Varje dag går leveranser ut från centrallagret till kunder runtom i landet. Alla leveranser packas omsorgsfullt och får en tydlig märkning med all information som kunden kan tänkas behöva. Leveranser till Sverige, där moderbolaget Swebolt finns, går ut tre gånger i veckan.

– Att vi får så mycket positiv feedback från våra kunder beror till stor del på vår kunniga personal som känner till våra produkter och arbetar målinriktat för företaget. Vi strävar alltid efter att fixa fram det som våra kunder ber om, konstaterar Toivonen.

Kunderna uppskattar också dokumentationen över produktkvaliteten som de får i samband med leveransen. Botnia Bolt har nämligen ett eget labb för kvalitetstestning där regelbunden testning görs för att garantera god kvalitet.

Skruvakuten håller öppet på tre orter

I Botnia Bolts butiker i Kristinestad, Vasa och Jakobstad säljs bland annat borrar, verktyg och byggprodukter av hög kvalitet. Butiksverksamheten växer och utvecklas i takt med resten av företaget. Liksom i den övriga verksamheten ligger kundernas önskemål och behov hela tiden i fokus.

– Vi fungerar lite som en ”skruvakut” för både lokala företag och hobbybyggaren som precis inlett sitt hus- eller terrassprojekt. De känner till oss som en lättillgänglig skruvspecialist med rätt kunskap och erfarenhet för att kunna garantera att de får rätt produkt.

I behov av en expert på fästelement? Läs mer om Botnia Bolt Fastening här.