Botnia Boltin koneistajat ovat systemaattisia tuotannon ammattilaisia

Botnia Boltin Machining-osastolla Kristiinankaupungissa valmistetaan sorvattuja ja jyrsittyjä komponentteja kaikkiin tarpeisiin, metsäkoneista moottoreihin saakka. Valoisissa ja hyvin ilmastoiduissa tuotantotiloissa tuotannon ammattilaiset tekevät tiivistä yhteistyötä yhteisen päämäärän eteen – he valmistavat yksityiskohtaisia koneistettuja komponentteja mahdollisimman tarkasti niin pienille kuin suurillekin yrityksille Suomessa ja Ruotsissa. Apunaan heillä on nykyaikaiset koneet ja työvälineet, ja kynnys ottaa yhteyttä lähimpään esimieheen tai johtoon on matala.

– Työskentelyssä kasvavassa yrityksessä, jossa on nopeat prosessit ja hyvin toimiva liiketoimintajärjestelmä, on hyvät puolensa. Monet työntekijämme pitävät siitä, että he voivat optimoida työtapansa ja tuotantoprosessinsa. Kuuntelemme aina työntekijöiden mielipiteitä ja otamme parannusehdotuksia ja toiveita vastaan, tuotantopäällikkö Kristian Enlund kertoo.

Tuotanto-osastolla vallitsee myös selkeä järjestys. Koneistajien ei tarvitse etsiä työkaluja tai materiaaleja, vaan he voivat keskittyä omaan työhönsä. Tuotanto-osastolla työskentely sopii heille, jotka haluavat nähdä konkreettisia tuloksia systemaattisesta ja huolellisesta työstään. Monilla tuotanto-osastolla työskentelevillä on metalliteollisuuden ammatillinen koulutus, mutta eräistä on tullut koneistajia kiertoteitse.

Enlund korostaa, että koulutodistuksella tai CV:llä ei ole niin suurta merkitystä, sillä koulutus tulee työn mukana.

– Jos olet nopea oppimaan ja kiinnostunut tekniikasta, tämä työ sopii sinulle kuin nenä päähän. Olemme kouluttaneet koneistajiksi erittäin hyvällä menestyksellä muun muassa rakennustyöntekijöitä, pakkaustyöntekijöitä, kuorma-autonkuljettajia ja koulunkäyntiavustajia.

Avoimuus ja yhteistyö hyödyttävät kaikkia

Asiasta tietämättömälle työ tuotanto-osastolla saattaa kuulostaa melko epäsosiaaliselta, mutta todellisuudessa tuotantotyö edellyttää kuitenkin paljon yhteisvoimia ja yhteistyötä, sillä työntekijät muodostavat erilaisia koneryhmiä. Ajatuksena on, että koneistajan tulisi osata hallita kaikki oman ryhmänsä koneet, mutta koska työntekijät ovat taustaltaan erilaisia ja koulutukseltaan eritasoisia, on tärkeää pystyä tarjoamaan toisille apua ja tukea tarvittaessa – ja myös pyytämään sitä itse tarpeen vaatiessa.

– Avoimuus ja yhteistyökyky hyödyttävät kaikkia osastolla työskenteleviä. On tärkeää, että työ omassa ryhmässä sujuu mahdollisimman hyvin.

Koneistajat työskentelevät maanantaista perjantaihin kahdessa eri vuorossa, mikä asettaa vaatimuksia sisäiselle viestinnälle.

– Pidämme osaston tiedonkulkua tärkeänä ja yhteisessä WhatsApp-ryhmässämme jaamme päivittäin tietoa kaikista työntekijöitä koskettavista, niin tärkeistä kuin myös vähemmän tärkeistä asioista. Tämä on välttämätöntä, sillä harvoin kaikki ovat paikalla samaan aikaan. Luonnollisesti pidämme myös fyysisiä kokouksia, kun on tarvetta keskustella asioista yhdessä.

 


Kiinnostaako sinua työskentely koneistuksen parissa? Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, niin kerromme lisää! +358 24 8090204 ✉️ kristian.enlund@botniabolt.fi