Botnia Bolt panostaa parempaan työympäristöön ja lisääntyneeseen testauskapasiteettiin

Toukokuussa myynnin, oston, datan ja median parissa työskentelevä henkilöstö muutti Botnia Boltin uuteen toimistorakennukseen Kristiinankaupungissa. Rakennuksessa on kaikkiaan 12 erillistä toimistotilaa henkilöstölle, monipuolisella kokoustekniikalla varustettu lasitettu neuvottelutila sekä tilava henkilöstöhuone, jossa kahvinkeitin käy kuumana.

Toimitusjohtaja Patrik Pedersen on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

– Rakennusprojektin valmistuminen on aina hieno hetki. Rakentamispäätöksestä varsinaiseen muuttoon kesti tällä kertaa noin kaksi vuotta, joten nyt tuntuu todella hyvältä. Uudessa toimistorakennuksessa on mukava työskennellä, koska olemme panostaneet erityisesti siihen, että sisäilmasto on mahdollisimman hyvä työntekijöillemme.

Miellyttävä sisäilma, täydellinen äänieristys ja hyvin toimiva kiinteistöhuolto

Toimiston rakentamisesta huolehtivat paikalliset rakennustyöntekijät, jotka tekivät Pedersenin mielestä erinomaista työtä. Uudessa toimistorakennuksessa on tehokas ilmanvaihto ja toimistotilat on myös kunnolla äänieristetty, jotta jokainen voi rauhassa keskittyä omaan työhönsä. Rakennustoimien yhteydessä Botnia Bolt lisäsi myös maalämpöenergian käyttöään.

Työympäristöön panostaminen näkyy myös Machining-osastolla, missä sisäilman laatu on parantunut merkittävästi viimeisen vuoden aikana uuden ilmanvaihtojärjestelmän ansiosta.

– Sorvien ja jyrsinten parissa on nyt paljon mukavampaa työskennellä. Koneiden ollessa käynnissä hallissa on melko kuuma, joten tämän investoinnin ansiosta operaattorimme ovat saaneet tasaisemman ja miellyttävämmän työskentelylämpötilan. Lisäksi pääsimme vihdoin eroon öljykattilasta.

Työympäristön edelleen parantamiseksi ja työturvallisuuden lisäämiseksi Botnia Boltille on palkattu kiinteistönhoitaja. Hän vastaa muun muassa pysäköintialueen, hallien ja kaikkien yksiköiden kunnossapidosta. Aiemmin tehtäviä hoitivat pääosin osastopäälliköt, joten uusi kollega on erittäin tervetullut lisä Botnia Boltin tiimiin.

Uusin investointi kaksinkertaistaa laboratorion testauskapasiteetin

Botnia Boltin uusimmista investoinneista pääsevät nauttimaan muutkin kuin vain toimistohenkilöstö ja operaattorit. Laaduntestauskapasiteettia lisätään italialaisen Galdabinin uudella vetotesterillä. Investoinnin myötä kapasiteetti kaksinkertaistuu 600 kN:sta 1 200 kN:iin.

– Tämän investoinnin ansiosta voimme testata lähes kaikkea, Pedersen toteaa. Testaamme pääasiassa jälleenmyymiämme ja itse valmistamiamme tuotteita, mutta meiltä voi myös tarvittaessa ostaa testauspalveluita.

Botnia Boltin toimintaa leimaa laatuajattelu. Laadunvalvonta- ja testauslaboratoriossamme suoritetaan sekä rikkovaa testausta että tuotteiden tarkastusmittauksia. Uusimman investoinnin myötä konekantaan kuuluu nyt kaksi nykyaikaista vetotestauskonetta, kovuus- ja profiilimittareita sekä yksinkertaisempia mittauslaitteita.