Botnia Bolt Vaasa rekrytointi

Gerhard löysi paikkansa Botnia Boltilta: ”Hyvä porukka, jossa nauru on herkässä”

Rekrytointifirmoista on paljon apua, mutta joskus onnistuneeseen rekrytointiin ei tarvita muuta kuin ystävän vinkki. Näin kävi, kun Gerhard Nordström haki ja sai työn myyjänä Botnia Boltin Vaasan toimipisteeltä. Hän sai vinkin avoimesta tehtävästä Kristiinankaupungissa Botnia Boltilla työskentelevältä ystävältään, ja päätti hakea paikkaa.

– Olen kotoisin Kristiinankaupungista ja tunsin yrityksen jo entuudestaan. Juttelin ystäväni kanssa, ja hänellä oli pelkkää hyvää sanottavaa Botnia Boltista. Sille tielle lähdin, ja nyt olen työskennellyt täällä 14 vuotta.

Aalloilta kiinnikkeiden pariin

Vuodesta 2010 Botnia Boltilla työskennellyt Gerhard on toiminut viime vuodet osastopäällikkönä Vaasan myymälässä. Tavallisena työpäivänään hän hoitaa asiakaskontakteja ja myyntiä, avustaa kassalla ja varastossa sekä toimii ongelmanratkaisijana. Hän osallistuu myös säännöllisesti yrityksen sisäisiin kehitys- ja myyntikokouksiin.

Jo ennen Botnia Boltille tuloaan Gerhard oli työskennellyt pitkään asiakaspalvelutehtävissä, muun muassa rautakaupassa ja laivan baarissa. Nykyisessä työssä myöhäiset illat eivät kuulu Gerhardin toimenkuvaan – sen sijaan hänen päivittäisiin tehtäviinsä kuuluu auttaa asiakkaita löytämään tarpeitaan vastaavat tuotteet.

– Asiakaspalvelu on aina ollut minulle mieluista. Työssäni on tärkeää olla palveluhenkinen ja tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Gerhardin työssä on myös tärkeää tuntea yrityksen myymät tuotteet hyvin. Myymälä tarjoaa laajan valikoiman kiinnikkeitä, rakennustarvikkeita sekä työkaluja rakennusalalle ja teollisuudelle. Uudet työntekijät käyvät tuotekoulutuksen osana perehdytystä. Henkilöstöä myös tiedotetaan alan uutuuksista, jotta myymälän valikoima pysyy ajan tasalla.

– Kiinnikkeiden saralla tulee jatkuvasti uutta, joten aina on uutta opittavaa. On tärkeää, että pysymme ajan tasalla. Näin voimme tarjota oikean tuotteen, kun asiakas kysyy meiltä jotain.

Tiivis ja iloinen työyhteisö

Gerhard viihtyy Botnia Boltilla vielä vuosien jälkeenkin hyvän tiimin, toimivan kommunikaation ja vaihtelevien työtehtävien ansiosta. Hän uskoo, että yrityksen perheomisteisuus vaikuttaa suoraan työntekijöiden viihtyvyyteen.

– Meillä on hyvä porukka, jossa nauru on herkässä. Huomasin selkeän eron, kun tulin perheomisteiseen yritykseen. Työt etenevät hyvin ja sisäinen kommunikaatio toimii hienosti.

Minkälainen henkilö sitten sopii Botnia Boltille? Gerhardin mukaan on eduksi, jos on sosiaalinen, palveluhenkinen ja haluaa aina löytää parhaan ratkaisun asiakkaalle. On myös tärkeää, että työntekijällä on jonkinlaista kiinnostusta alaa kohtaan ja aitoa halua oppia uutta. Silloin ei ole niin väliä, onko taustalla baarimikon vai metallimiehen työhistoria.

Haluatko olla osa tiimiämme?

Rekrytoimme säännöllisesti eri yksiköihimme. Voit aina ottaa yhteyttä tai lähettää avoimen hakemuksen, vaikka avoimia paikkoja ei sillä hetkellä olisikaan. Täältä voit lukea lisää ja katsoa videon siitä, millaista meillä on työskennellä.