Botnia Bolt Vaasa rekrytointi

Gerhard hittade sin plats på Botnia Bolt: ”Ett bra gäng med lätt till skratt”

Rekryteringsfirmor i all ära, men ibland kan ett tips från en god vän vara allt som krävs för en lyckad rekrytering. Så gick det till när Gerhard Nordström sökte och fick jobb som försäljare på Botnia Bolt i Vasa. Han blev tipsad om tjänsten av sin kompis som jobbar för Botnia Bolt i Kristinestad och bestämde sig för att söka.

– Jag är hemma från Kristinestad och kände därför till företaget sedan tidigare. Jag pratade med min kompis som bara hade bra att säga om Botnia Bolt. På den vägen är det och nu har jag jobbat här i 14 år.

Från färjor till fästelement

Gerhard, som jobbat på Botnia Bolt sedan 2010, är sedan några år tillbaka avdelningsansvarig för betjäningspunkten i Vasa. En vanlig arbetsdag sköter han kundkontakter och försäljning, hjälper till vid disken och i lagret samt fungerar som problemlösare. Han deltar också regelbundet i företagets interna utvecklings- och försäljningsmöten.

Redan före han kom till Botnia Bolt hade han arbetat länge med kundbetjäning, bland annat i en järnaffär och som bartender på båt. Några sena nätter blir det inte i hans nuvarande jobb, men i stället hjälper han dagligen kunder att hitta rätt sorts produkter för sina behov.

– Kundbetjäning har alltid varit något jag trivts med. I mitt jobb är det viktigt att vara serviceinriktad och att kunna komma överens med olika slags människor.

Att ha god kunskap om produkterna som företaget säljer är också viktigt. Butiken erbjuder ett brett sortiment av fästelement, byggprodukter och verktyg för byggbranschen och industrin. Nyanställda genomgår en produktskolning som en del av introduktionen i arbetet och personalen blir informerad om nyheter inom branschen för att hålla sig up to date med sortimentet.

– Inom fästelement kommer det hela tiden mycket nytt, man blir aldrig fullärd. Det är viktigt för oss att hålla oss uppdaterade så att vi kan erbjuda rätt produkt när kunden frågar efter något.

Familjär och rolig arbetsplats

Ett bra team, fungerande kommunikation och varierande arbetsuppgifter är faktorer som gör att Gerhard ännu idag trivs bra på Botnia Bolt. Att det är ett familjeägt företag inverkar direkt på de anställdas trivsel, tror han.

– Vi har ett bra gäng och har lätt till skratt. Att komma till ett familjeägt företag var en stor skillnad för mig, arbetet löper på bra och vi har en fungerande intern kommunikation.

Hur ska man då vara som person för att passa in på Botnia Bolt? Enligt Gerhard är det en fördel att man är social, serviceinriktad och drivs av att hitta en lösning för kunden. Ett visst intresse för branschen och en vilja att lära sig mer är också viktigt. Då spelar det inte så stor roll om du har bakgrund som bartender eller metallarbetare.

Vill du bli en del av vårt team? Vi rekryterar regelbundet till våra olika enheter. Du kan alltid höra av dig eller skicka en öppen ansökan, även om det för tillfället inte finns lediga tjänster. Här kan du läsa mer och se en film om hur det är att jobba hos oss.