Botnia Boltin myyjä Vaasan myymälästä näyttää työkaluvaihtoehtoja.

Botnia Bolts kunniga butikspersonal erbjuder snabb service och rådgivning längs den österbottniska kusten

Botnia Bolts butiker i Kristinestad, Vasa och Jakobstad har ett brett sortiment av fästelement och skruvartiklar, verktyg, byggprodukter samt tillbehör för byggbranschen och industrin. Trafiken mellan centrallagret i Kristinestad och filialerna går dagligen för att kunna garantera att filialernas produktsortiment upprätthålls. Butikerna i Vasa och Jakobstad har betjänat kunder i över 10 år och sysselsätter i dag totalt 13 personer.

– Att våra butiker finns just längs den österbottniska kusten har mycket att göra med att vi vill kunna erbjuda snabba leveranser. Det är viktigt att logistiken mellan filialerna fungerar och att vi finns nära till hands när våra kunder behöver vår hjälp, säger avdelningschef Tomas Toivonen.

Personalens lokalkännedom höjer nivån på servicen

Butikspersonalen på samtliga orter har mycket god kännedom om den lokala industrin och dess behov.

– Att butikspersonalen är välbekanta med industrin i regionen är av yttersta vikt, eftersom till exempel pappers- och båtindustrin i Jakobstad ställer andra krav på fästelement än energiklustret i Vasa, konstaterar Toivonen. Vi erbjuder högkvalitativa produkter som lämpar sig för många olika behov.

Bland personalen finns också omfattande specialkunskap, vilket är viktigt eftersom de i huvudsak betjänar kunder som behöver snabb service och rådgivning.

Fästelement, verktyg och material som uppfyller proffsanvändarnas krav

Butikskonceptet är särskilt inriktat på proffsanvändare och utvecklas ständigt.

– Vi erbjuder specifika märken som uppfyller kundernas kvalitetskrav, och vi utgår alltid från kundernas behov och önskemål när vi tar in nya produkter i vårt sortiment.

Hemmabyggaren är förstås också varmt välkommen till Botnia Bolts butiker.

– Vi betjänar alla som har behov av olika specialprodukter, oavsett om specialbehoven uppstår när man bygger vindkraft eller en terrass vid sin radhuslägenhet, säger Toivonen. Tack vare vår specialkunskap inom fästelement kan våra kunder alltid lita på att de får med sig rätt produkter.


Butikerna i Vasa och Jakobstad håller öppet varje vardag kl. 7–17, butiken i Kristinestad varje vardag kl. 7.30–16. Kontaktuppgifter och vägbeskrivningar till våra butiker finns här. Kom gärna förbi!